åter till startsidan - hem mer om margaretha och utbildningar mer om djurbehandlingar

Homeopati & Massage

Vad är homeopati?

Homeopatin grundades i slutet av 1700-talet av doktor Samuel Hahnemann och är idag spridd över stora delar av världen. Den homeopatiska grundprincipen är ”similia semilibus curentur” – liknande bör botas med liknande. Det innebär att ämnen som kan framkalla sjukdomar också botar dem och kan aktivera kroppens läkningsprocesser och försvarssystem. Om man t.ex. skalar en rå lök, så rinner oftast näsan och ögonen – som vid en förkylning. Om man är förkyld tar man alltså Allium Cepa som är gjord av rå lök.

De läkemedel som används inom Homeopatin består av naturliga ämnen hämtade från växt-, mineral- och djurriket. Läkemedlen är vanligen potenserande vilket innebär att medlet späds ut och skakas i flera omgångar.

Vid ordination av homeopatiska läkemedel tar man hänsyn till helheten hos människan:

 • Hur sjukdomen eller symptomen började
 • Om sjukdomen är akut eller kronisk
 • Vilken konstitution patienten har, d.v.s. olikheter i kroppstyp, personlighet, temperament, ärftlighet, benägenhet och mottaglighet för vissa sjukdomar.

Homeopatin har ett brett användningsområde som bedöms i varje enskilt fall. Varje människa är unik och reagerar på sitt speciella sätt. Därför är homeopatisk behandling alltid individuell och skräddarsydd för var och en. Två människor med samma medicinska diagnos kan ha helt olika symptombild och kan därför behöva olika homeopatiska läkemedel. Det finns inga skadliga biverkningar med homeopat-läkemedel.

Många söker homeopat för:

 • Huvudvärk, migrän
 • Förkylning, halsont
 • Halsfluss, öroninflammation
 • Prostata, urinvägsbesvär
 • Astma, allergi
 • Reumatiska sjukdomar, ryggskott
 • Muskel- och ledbesvär
 • Vårtor på händer och fötter
 • Impotens, barnlöshet
 • Klimakteriebesvär, PMS
 • Framfall, brock
 • Kolik, magsår, magsjukdomar
 • Depression, nervösa besvär m.m.

Iris och ögondiagnostik

Jag använder mig av digitalkamera och dator för att lättare kunna se förändringar i ögat. Det finns en återspegling i ögat om hur kroppen mår. Vid belastningar på olika organ som tarmar, lever, galla, njurar och lymfkörtlar m.m. så syns det en förändring i ögat på motsvarande kroppsdel. Iris- och ögonanalys är ett komplement till homeopatin.

På besök hos homeopaten

Första konsultationen brukar ta 1,5 timma. Du får berätta om dina besvär – när de uppstod, hur de yttrar sig, vad som gör besvären bättre eller sämre och hur du reagerar på väder, värme, kyla eller ljud. Även hur du reagerar på konflikter, om du har lätt för att gråta, är pedant eller slarvig t.ex. Andra frågor som om du är en frusen eller varm person, hur du sover, vad du helst äter och dricker m.m. Allt detta skriver homeopaten ner för att ha vid sammanställningen och vid återbesök ser man vad som har rättats till i kroppen.

på besök hos Margaretha Södergren

Sedan gör jag en irisanalys, jag tittar i patientens ögon med ett förstoringsglas och tar även foto med digitalkamera som jag för över till datorn. I ögat ser jag en återspegling av hur kroppen mår, t.ex. belastning på olika organ som tarmar, lever, galla, njurar och lymfkörtlar. Med hjälp av alla uppgifter jag fått in gör jag en sammanställning och finner då ett homeopatiskt läkemedel som passar just för dig.

Vid återbesöket tre veckor senare får patienten berätta vad som har hänt sedan sist och homeopaten går igenom frågeformuläret för att se om någon förändring har skett och att läkeprocessen är igång. Det är viktigt med regelbundna återbesök för patienten, då man följer upp läkeprocessen och att man ger ett nytt läkemedel när symptombilden förändras.

Vägbeskrivning

Så här hittar du till Margaretha's Homeopati & Massage Skattegården 1 Öra (vi skyltar vid vägen och mottagningen finns i det röda gårdshuset):

Från Alingsås och Herrljunga kör till Annelund, ta av mot Ulricehamn mot Od, ta av till vänster Öra 11, kör till du ser Öra skylten, fortsätt till korsväg där du håller mot Börstig, kör 1 km sedan ser du det röda huset på höger sida.
Från Ulricehamn kör till Timmele, vidare mot Annelund, i Murum tag höger Öra 9, kör tills du kommer fram till Öra skylten, fortsätt till korsväg där du håller mot Börstig, kör 1 km sedan ser du det röda huset på höger sida.
Från Falköping kör mot Jäla vid Öra sväng vänster passera sedan två vägar på vänster hand (skyltade Börstig) sen är det andra gården på vänster sida - Skattegården 1 Öra.

Margaretha vid Öra Församlingshem

Massage

Massage är ett sätt att ta hand om sig själv och att förebygga ohälsa, men även en stunds avkoppling från stress och vardagen.

 • Massage har en befrämjande effekt på blodcirkulationen – speciellt i hud och muskler, vilket också påverkar läkningsprocesser.
 • Massage ökar även lymfcirkulationen
 • Massage har en lugnande effekt på nervsystemet.
Massagebehandling hos Margaretha Södergren

Gifter och slaggprodukter samlas i muskler och bindväv. Massage löser upp spända muskler och hård bindväv, vilket frigör gifter och slaggprodukter som förs ut i blodomloppet och vidare ut ur kroppen. Spända muskler i nacke och axlar ger med tiden huvudvärk och även yrsel eftersom blodgenomströmningen till huvudet minskar.

Massagebehandlingar att välja på

 • Helkroppsmassage
 • Ryggmassage
 • Nacke och axlar
 • Ansiktsmassage

Mini spa

Mini Spa hos Margarethas Homeopati & Massage

En avkopplande stund när man får njuta av stillhet och ro och bara "må gôtt".

Behandling: ansikte och fötter

Behandlingens gång - först läggs en ansiktsmask på och under tiden sätter man fötterna i ett bubbelbad. Sedan tvättas ansiktet rent med rengöringskräm, därefter ansiktsmassage och sedan läggs en härlig dagcreme på. Sedan är det dax för fötterna att torkas och en skön fotlotion masseras in. Pris 225 kr.

Paketpris,
helkroppsmassage + mini spa 550 kr.


Ha det gôtt på Margarethas Mini Spa

Margaretha Södergren, Auktoriserad Homeopat och Irisanalytiker
Skattegården 1 Öra, 524 96 Ljung, www.margarethas.se
tel: 0321-840 78, mobil: 070 396 08 27, telefontid: vardagar 9.00-10.00